advertentie Boekestijn
DO 10 jun - MA 21 jun
Theater en film

Film De Slag om de Schelde in Bioscoop De Naald

De film De Slag om de Schelde is te zien in Bioscoop De Naald over een heldhaftige strijd voor vrijheid tijdens eén van de belangrijkste en heftigste slagvelden in West-Europa.

November’44. Op het Zeeuwse Walcheren vechten tienduizenden geallieerden en Duitsers tegen elkaar. De wegen van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een verdwaalde Engelse gliderpiloot en een tegen wil en dank in het verzet betrokken Zeeuws meisje kruisen elkaar. Ze worden geconfronteerd met cruciale keuzes die gaan over hun eigen en andermans vrijheid.

Centraal in de film staat de ‘De Slag om de Schelde’ die in het najaar van 1944 plaatsvond in Zeeland en West-Brabant en waarbij meer dan 10.000 personen het leven lieten. Deze slag, die beslissend was voor het verloop van de Tweede Wereldoorlog en staat bekend als één van de belangrijkste en heftigste veldslagen in West-Europa. Toch is er door de jaren heen weinig aandacht aan besteed. De film gaat hier verandering in brengen en vertelt het verhaal van drie jonge personages die ieder op hun eigen manier met oorlog en vrijheid omgaan.

Met Gijs Blom, Susan Radder, maar ook internationaal bekende acteurs als Tom Felton (Draco Malfoy in Harry Potter) en Jamie Flatters (Avatar).  

Locatie: Bioscoop De Naald, Stokdijkkade 3, Naaldwijk
Tijd: kijk voor tijden op westlandtheater.nl
Prijs: € 8,25
reserveren via westlandtheater.nl

Laat je reactie achter