advertentie Boekestijn
VR 05 jun
Theater en film

Theater Koningshof

Film Frida in Cinema Koningshof

Vrijdag 5 juni is in Cinema Koningshof de film Frida te zien.

De film gaat over het bewogen en indrukwekkende levensverhaal van 's werelds beroemdste schilderes, Frida Kahlo. Mexicaanse Frida raakt in 1925 zeer zwaar gewond bij een busongeluk. Maandenlang vecht ze zich door een revalidatieperiode waarin ze haar pijn verwerkt door te schilderen. Spoedig wordt ze ontdekt door de beroemde kunstenaar Diego Rivera, met wie ze trouwt. Het stel is al snel prominent aanwezig in Amerikaanse kunstkringen. Na een turbulent verblijf in de Verenigde Staten keren ze in 1930 terug in Mexico, waar ze onderdak bieden aan de verbannen Russische leider Trotsky, met wie Frida een affaire krijgt.

Frida's werk wordt ontdekt door de invloedrijke surrealistische Franse dichter André Breton, die haar laat doorbreken in Europa. Frida wordt de eerste Latijns Amerikaanse kunstenaar met een schilderij in het Louvre. Kort daarna scheidt Diego van haar en Frida's gezondheid verslechtert ingrijpend. In 1940 komt Diego terug en blijft bij de zieke Frida totdat ze in 1954 overlijdt, een week na haar 47ste verjaardag.

Locatie: Cinema Koningshof, Uiverlaan 20, Maassluis
Tijd: 20.00 uur
Prijs: € 5,00.

Kaarten alleen online te reserveren via www.theaterkoningshof.nl
Per voorstelling zijn momenteel 30 kaarten beschikbaar. Je kan maximaal twee tickets per reservering bestellen. Ticketverkoop is ongeplaceerd. De medewerkers wijzen een zitplaats aan. 

Laat je reactie achter