advertentie Westland Infra top

Meepraten

Op zaterdag 12 december om 11.00 uur vertoont de WOS de documentaire Niet zonder ons van Laurens Visser en Mark Oogjes. De productie van de twee studenten journalistiek gaat over de worsteling van Westland met de huisvesting van arbeidsmigranten. Om diverse redenen is dat een probleem geworden. De documentaire zoomt in op het persoonlijke verhaal van de 21-jarige Julia uit Polen, die werkt bij een orchideeënkweker in Maasdijk en woont in een appartement in Vlaardingen. Hoewel ze het goed voor elkaar lijkt te hebben, merkt ze dat lang niet alle Westlanders blij zijn met de komst van arbeidsmigranten. En dat terwijl tuinders zitten te springen om de hard werkende Oost-Europeanen.

De huisvesting van arbeidsmigranten in Westland is een gevoelig onderwerp. Maar het is ook een onderwerp dat het verdient om goed besproken te worden. Waar lopen we nu tegenaan? En wat zouden goede oplossingen zijn? Daarom gaan we direct na de vertoning van de documentaire daarover via een Zoomsessie in gesprek met tuinbouwwethouder Albert Abee van Westland, de voorzitter van Glastuinbouw Westland, Jacco Vooijs en uiteraard de makers van de documentaire. Geïnteresseerden kunnen meedoen met dit gesprek, door zich vooraf aan te melden op deze pagina. Gespreksleider Bram van Reeuwijk (bekend van Bieb in Debat) zorgt ervoor dat iedereen de kans krijgt om over dit belangrijke onderwerp mee te praten. Vragen stellen aan een van de deelnemers aan het gesprek kan ook.

Aanmelden

Stuur een mail met je naam, leeftijd, woonplaats en beroep naar meepraten@wos.nl en zorg ervoor dat je zaterdag 12 december je om 11.15 uur klaar zit achter je laptop, tablet of telefoon. Wij sturen je een mailtje met de benodigde informatie. Voor de meepraatsessie maken we gebruik van het programma Zoom. Downloaden kan hier. Wil je alleen een vraag stellen? Dat kan ook! Stuur die dan op met vermelding van naam, leeftijd, woonplaats en beroep naar meepraten@wos.nl.

De documentaire Niet zonder ons van Laurens Visser en Mark Oogjes is zaterdag 12 december om 11.00 uur te zien bij de WOS. De documentaire wordt ingeleid met een kort gesprekje met de makers. Na de vertoning kun je direct meepraten via Zoom.