advertentie Westland Infra top

Omroep West

15-jarige Rens: directeur van zeven vestigingen in verhuur lasergunpistolen

Met een zelfverzekerde blik zegt Rens: "Ja, ik ben de directeur." Toch straalt hij totaal geen arrogantie uit.

Rens Zuiderwijk uit Monster heeft een bedrijf in de verhuur van lasergunpistolen. Hij heeft inmiddels zeven vestigingen in Nederland en opent binnenkort de achtste in Gouda. Geen uit de hand gelopen hobby, maar een weloverwogen keuze.

"Ik was negen jaar, toen ik voor mijn verjaardag wilde gaan lasergamen", vertelt Rens bij mediapartner Omroep West. "Ik kwam erachter dat je die dingen ook kunt kopen. Dus ik kocht er acht met behulp van wat geld van mijn ouders." Het was toen al het idee dat hij ze zou gaan verhuren. "Binnen een jaar had ik mijn ouders terugbetaald en er nog eens acht bij gekocht."

Het bleef niet bij de pistolen alleen. Masker, camouflagekleren, schminkstiften. Alles werd aangeschaft. "In het begin waste en streek ik zelf nog de kleren, maar nu moeten de huurders het schoon en gestreken weer inleveren", vertelt de jongen uit Monster.

Afdingen

Het ondernemersbloed zit niet echt in de familie. "Ik heb het niet van mijn ouders. Ik denk dat het echt in mij zit", vertelt hij. "Als negenjarig kind had ik op Koningsdag al mijn eigen kraampje en was aan het afdingen bij andere kraampjes." Toch helpen zijn ouders hem nu wel met de zaak. "Mijn vader helpt me met de belastingen en mijn moeder controleert de planning of ik niks over het hoofd zie."

Een van de 450 laserguns die Rens verhuurt. WOS

Lasergame verhuur Westland groeide in zes jaar uit tot een echt bedrijf. "Ik verhuur nu over alle vestigingen 450 pistolen." Zelf doet Rens niets meer aan de concrete verhuur. Hij coördineert de vestigingen. Hij heeft net iemand aangenomen in Gouda en de vestiging Westland is overgegaan in de handen van zijn jongere broer Guus.

Filosofie studeren

Hoe Rens dit alles combineert met zijn vwo-opleiding? "Overzicht en het goed regelen. Overdag doe ik mijn school en daarvoor en daarna doe ik het bedrijf." Rens wil zeker doorgaan met zijn bedrijf.  "Ik vind het veel te leuk." Maar daarnaast wil hij filosofie gaan studeren.

Hoeveel er precies omgaat in zijn bedrijf wil Rens niet verklappen. Dan komen andere mensen misschien op ideeën. Met een vriendelijke lach zegt hij: "Ik kan er in ieder geval mijn collegegeld van betalen."

Laat je reactie achter