advertentie KBITE

Boudewijn Vermeer

17 bewoners en 8 medewerkers van De Tweemaster besmet met corona

De opmars van het coronavirus bij De Tweemaster in Maassluis zet door. Inmiddels zijn 17 bewoners en 8 medewerkers besmet.

Dat heeft een woordvoerder desgevraagd aan de WOS laten weten. In de strijd tegen het virus worden alle medewerkers, vrijwilligers en cliënten nu preventief getest. Ook voert de GGD, in samenwerking met De Tweemaster, contactonderzoek uit.

Argos Zorggroep zegt er alles te doen om het coronavirus in De Tweemaster te bestrijden. Zo geldt er sinds woensdag 24 juni een bezoekstop. "Een moeilijke, maar noodzakelijke beslissing om verspreiding tegen te gaan. Zorg en behandeling wordt voortdurend gecoördineerd door ons Medisch Infectiepreventieteam en wij volgen aangescherpte protocollen in lijn met de adviezen van het RIVM en de GGD. Ook zijn er voldoende beschermingsmiddelen en kennis om deze te gebruiken."

Alle besmette cliënten verhuizen naar de speciale high care afdeling in het Marnix revalidatiecentrum in Vlaardingen. Hier krijgen zij de benodigde zorg afgescheiden van bewoners die niet besmet zijn met het coronavirus. Het Maassluise verpleeghuis was lange tijd volledig corona-vrij. "Maar nu onze huizen zijn opengesteld voor bezoek, zien we dat het virus helaas is binnengedrongen in De Tweemaster. Onze bewoners zijn kwetsbaar", aldus een woordvoerder eerder deze week. Argos hoopt dat het contactonderzoek meer inzichten brengt.

Laat je reactie achter