advertentie Boekestijn

Signbiblio

25-jarige Naaldwijker aangehouden voor fraude met steunmaatregel

Een 25-jarige man uit Naaldwijk is vandaag door de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) aangehouden.

De man wordt verdacht van valsheid in geschrifte en oplichting. Zijn woning is doorzocht en daarbij is beslag gelegd op administratie, een computer en telefoons.

Het vermoeden is dat hij de economische activiteit van zijn inschrijving bij de Kamer van Koophandel heeft aangepast om aanspraak te kunnen maken op de TOGS-regeling. De inmiddels ontvangen tegemoetkoming heeft verdachte dezelfde dag direct in contanten opgenomen. Op het vestigingsadres van de eenmanszaak blijkt geen eenmanszaak te zijn gevestigd.

De TOGS-regeling is een tegemoetkoming van vierduizend euro aan gedupeerde ondernemingen in bepaalde sectoren die schade lijden van de coronamaatregelen. Het onderzoek is gestart nadat een bank een ongebruikelijke transactie heeft gemeld. Uit onderzoek van de FIOD blijkt dat de man geen kosten heeft gemaakt voor zijn bedrijf en ook geen omzet genereert.

Volgens de FIOD is dan ook twijfelachtig of de Naaldwijker door de coronamaatregelen omzetverlies heeft geleden. Vermoedelijk heeft hij ten onrechte een TOGS-aanvraag bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) ingediend. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Laat je reactie achter