advertentie VEMO Lease top

archief WOS

80-jarige Naaldwijker slachtoffer van babbeltruc

Een 80-jarige Naaldwijker is door een slinkse babbeltruc een paar duizend euro armer geworden. Hij heeft aangifte gedaan en de politie onderzoekt de zaak.

Het slachtoffer werd afgelopen donderdag opgebeld door iemand die zich voorstelde als medewerker van TeamViewer. De Westlander zou problemen met zijn computer hebben, waardoor er geld naar een Belgisch banknummer zou zijn overgemaakt. TeamViewer zou dit kunnen tegenhouden. De Naaldwijker werd aangeraden om in te loggen en iets te installeren op zijn computer. Omdat dat niet goed lukte, beloofde de beller iemand te sturen. De oplichters waren al op de hoogte dat het slachtoffer bij de Rabobank bankierde én van zijn woonadres.

Toen de zogenaamde medewerker arriveerde, werd hij binnengelaten door de Naaldwijker. De oplichter had een wit kastje met de naam Rabobank erop, waarop de 80-jarige enkele keren zijn pincode moest intoetsen. Vervolgens kreeg hij te horen dat de pinpas moest worden meegenomen en dat hij snel een vervangende pas zou krijgen. Daarna vertrok de man. Het slachtoffer vertrouwde het uiteindelijk toch niet en belde met de Rabobank. Daar kreeg hij te horen dat hij was opgelicht en dat er al een paar duizend euro van zijn rekening was afgeschreven.

De verdachte – de zogenaamde medewerker - is een donker getinte man van 20 à 25 jaar oud, 1.85 meter lang met een mager postuur. De man had kort, donker kroeshaar, droeg een zwart kort jack met daaronder een wit T-shirt en een blauwe spijkerbroek.

Laat je reactie achter