advertentie KBITE

Signbiblio

96 regiogenoten positief getest op corona

In totaal 96 regiogenoten hebben tussen donderdag- en vrijdagochtend te horen gekregen dat ze positief zijn getest op het coronavirus.

Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het RIVM. Het gaat om 68 Westlanders, 19 Maassluizers en 9 inwoners van Midden-Delfland. Het is een lichte stijging aantal besmettingen, zo waren het er gisteren 88 en en dinsdag 90. Voor het eerst deze week zijn er ook twee regiogenoten opgenomen in het ziekenhuis. Het gaat om een Westlander en een Maassluizer.

Tot nu toe hebben sinds afgelopen maandag 464 regiogenoten te horen gekregen dat ze positief zijn getest. Ter vergelijking, tussen maandag 5 oktober en zondag 11 oktober was het totaal 424. Met nog twee dagen te gaan deze week, zitten we dus al ruim (+40) boven de cijfers van vorige week.

Sinds halverwege deze week zijn de nieuwe, verscherpte, maatregelen ingegaan om de verspreiding van het coronavirus te remmen. Zo zijn cafés en restaurant voorlopig gesloten en is er een verbod op amateursport als er geen anderhalve meter afstand kan worden gehouden. Ook worden groepsgroottes verder ingeperkt.

Bekijk alle lokale coronacijfers in ons dashboard.

Laat je reactie achter