advertentie VEMO Lease top

Het Hofpark in Wateringen Google Streetview

'Yogaklas lastiggevallen in Hofpark'

Een yogaklas zou gisteravond in het Hofpark in Wateringen zijn lastiggevallen door een groep jongeren.

Er werd onder meer gegooid met appels en andere voorwerpen en één van de deelnemers werd daardoor geraakt. De yogi's gaan daarom op zoek naar een andere locatie.

Omdat binnen sporten vanwege de huidige coronamaatregelen nog is verboden, is de groep de afgelopen tijd op de maandag- en vrijdagavond uitgeweken naar het Hofpark. Volgens Esther Goercharn, eigenaresse van de yogaschool, is het daar in de avond altijd al wat onrustig en zijn er vaak hangjongeren. "Ze staan dan bij de Hofboerderij en zetten de muziek hard aan, maar dit keer was er echt een toenadering en een grotere groep. Het was niet dat wij helemaal plat bekogeld werden, maar zij begonnen gewoon spullen naar ons toe te gooien zoals bijvoorbeeld een appel die iemand raakte."
Na herhaaldelijke verzoeken om te stoppen heeft de eigenaresse de politie gebeld. Die was even na 20.15 uur aanwezig.

Een woordvoerster van de politie bevestigt het incident. Het zou echter zijn gegaan om jongeren die spullen naar elkaar aan het gooien waren en daarbij per ongeluk een van de yogi's raakte. "De jongeren zijn gesproken en hun namen zijn voor de zekerheid genoteerd. De meldster heeft geen aangifte gedaan, omdat het geen gerichte actie was. Daarmee is de zaak afgedaan."

Goercharn is nu op zoek naar een alternatieve locatie voor de maandag- en vrijdagavond. "Buiten lessen is, buiten het feit dat we nu niet binnen mogen lesgeven, heel gezond en fijn. Maar dat willen we natuurlijk wel graag op een ongestoorde vreedzame manier kunnen doen."

Laat je reactie achter