advertentie VEMO Lease top

Signbiblio

Aanranding in Maassluis' café: rechtbank legt cel- en een taakstraf op

Voor een aanranding in een café in Maassluis is door de Rotterdamse rechtbank een celstraf van een week en een taakstraf van 240 uur opgelegd.

De aanranding deed zich in mei 2019 voor. Een destijds 42-jarige man ontmoet daar een meisje van 17 jaar. Bij de toiletten gaat het mis. Op camerabeelden is te zien dat het slachtoffer uit het damestoilet komt en daar de verdachte treft, die een arm om haar heen slaat en haar meeneemt het herentoilet in.

Daar wordt zij getongzoend. Het slachtoffer zegt verder, tegen haar wil in, gevingerd te zijn. Dat kan op basis van DNA-materiaal echter niet worden bewezen. Wel heeft de man zijn hand in de onderbroek van het slachtoffer gestopt en de vagina van het slachtoffer aangeraakt.

Het Openbaar Ministerie sprak eerder van verkrachting en eiste  een celstraf van een jaar, waarvan de helft voorwaardelijk. Omdat er geen sprake was van het 'seksueel binnendringen', gaat het volgens de rechtbank nu niet om verkrachting, maar om aanranding. Daarmee wordt de straf een stuk lager. Omdat ook de kans op herhaling als zeer klein wordt beschouwd, kiest de rechtbank voor een taakstraf van 240 uur, de maximale duur, in combinatie met een relatief korte gevangenisstraf van zeven dagen.

Laat je reactie achter