advertentie VEMO Lease top

112 Maassluis

Aantal autobranden in 2020 iets gedaald

In 2020 zijn in onze regio er iets minder autobranden gemeld dan een jaar eerder.

In de afgelopen twaalf maanden moest de brandweer 39 keer uitrukken voor een auto die in brand stond, in 2019 was dat 41 keer.

Dat blijkt uit cijfers van de website Alarmeringen.nl, die bijhoudt wanneer en waarvoor hulpdiensten uitrukken. Het regionale beeld komt niet overeen met de provinciale en landelijke cijfers. Op beide niveaus werden juist meer autobranden gemeld: respectievelijk 13 en 6 procent meer.

Met 13 voertuigbranden was Maassluis een negatieve uitschieter, vorig jaar waren het er nog 10. Ook in Wateringen stonden meer auto's in brand (van 5 naar 7). De grootste daling was in Hoek van Holland te zien: van 5 branden in 2019 naar 2 in 2020.

*In Honselersdijk en Kwintsheul werden in 2019 en 2020 geen autobranden gemeld. Die plaatsen ontbreken dan ook in het overzicht.

Alarmeringen.nl heeft branden als gevolg van ongevallen, autobranden op snelwegen, loze meldingen en herhaalde oproepen  zo veel mogelijk buiten beschouwing gelaten. Om goed te kunnen vergelijken is bovendien maximaal 1 melding per dag per straat meegeteld, hierdoor kan soms een melding zijn gemist. De daadwerkelijke aantallen auto's met brandschade liggen naar verwachting hoger omdat er bij een melding de kans bestaat dat meerdere voertuigen brandschade hebben opgelopen.

Laat je reactie achter