advertentie KBITE

Boudewijn Vermeer

Aantal coronabesmettingen in De Tweemaster loopt hard op

Het coronavirus slaat hard toe in verpleegtehuis De Tweemaster in Maassluis.

Inmiddels zijn er dertien bewoners door het virus getroffen, een ruime verdubbeling van het aantal besmette bewoners ten opzichte van afgelopen woensdag, toen waren het er nog zes. Alle coronapatiënten komen van dezelfde afdeling, zo laat een woordvoerder van de Argos Zorggroep aan de WOS weten.

Alle besmette cliënten verhuizen naar de speciale high care afdeling in het Marnix revalidatiecentrum in Vlaardingen. Hier krijgen zij de benodigde zorg afgescheiden van bewoners die niet besmet zijn met het coronavirus.

Onze bewoners zijn kwetsbaar

• woordvoerder Argos Zorggroep

Het Maassluise verpleeghuis was lange tijd volledig corona-vrij. "Maar nu onze huizen zijn opengesteld voor bezoek, zien we dat het virus helaas is binnengedrongen in De Tweemaster. Onze bewoners zijn kwetsbaar", aldus een woordvoerder.
 
De Tweemaster is dan ook voorlopig weer gesloten voor bezoek. "Een moeilijke beslissing, want wij gunnen onze bewoners het samenzijn met hun naasten. Maar een maatregel die helaas nodig is: elke beweging van buiten naar binnen is immers een potentieel risico het virus binnen te halen."

Laat je reactie achter