advertentie VEMO Lease top

Signbiblio

Aantal besmettingen in de regio daalt; alleen lichte toename in Westland

Het aantal besmettingen met corona in onze regio is in de afgelopen maand flink afgenomen ten opzichte van juni.

Dat blijkt uit cijfers van het RIVM. Waren er vorige maand nog in totaal 54 besmettingen met Covid-19, in juli waren het er 41. Alleen in de gemeente Westland is het aantal besmettingen licht toegenomen: van 21 in juni naar 23 deze maand. 

De grootste daling ten opzichte van vorige maand is te zien in Midden-Delfland, waar het aantal besmettingen met 64 procent is gedaald (van 11 naar 4). In Maassluis is er daling van 36 procent (van 22 naar 14).

Ziekenhuisopnames en overlijdens
Ook het aantal ziekenhuisopnames is in de afgelopen twee maanden niet gestegen. Uit Westland zijn er tot nu toe 57 inwoners opgenomen (geweest), uit Maassluis 20 en Midden-Delfland 4. Het aantal regiogenoten dat aan het virus is overleden kent wel een lichte toename. Vorige maand overleed een Maassluizer aan het virus, in de afgelopen maand waren dat drie inwoners van Maassluis. Uit de andere gemeentes zijn in de afgelopen twee maanden geen mensen geregistreerd als overleden aan Covid-19. In totaal zijn er nu 30 Westlanders en 9 Maassluizers door het virus gestorven.

Laat je reactie achter