advertentie Boekestijn

Signbiblio

Aantal coronabesmettingen in onze regio neemt toe

Het aantal mensen dat positief is getest op het coronavirus, is in onze regio de afgelopen dagen toegenomen.

In de week van 27 juli tot en met 2 augustus werden 13 nieuwe besmettingen vastgesteld in Westland, Maassluis en Midden-Delfland, in de afgelopen drie dagen waren het er al 23.

In Westland nam het aantal mensen die het coronavirus hebben opgelopen toe met 14. In Maassluis werden 8 mensen positief getest en in Midden-Delfland 1.

Dat is overigens nog niet zoveel als op het hoogtepunt van het virus in maart en april, toen er regionaal soms 50 tot 60 nieuwe besmettingen per week bijkwamen, terwijl lang niet iedereen zich kon laten testen.

Klik in bovenstaande grafiek op de gemeentenaam om deze 'uit' of 'aan' te zetten.

In totaal hebben nu 467 regiogenoten een positieve test afgelegd. Met 323 kent Westland het hoogste aantal besmettingen, gevolgd door Maassluis (110) en Midden-Delfland (34). Overigens zijn de afgelopen maanden geen mensen uit onze regio in het ziekenhuis opgenomen.

Persconferentie

Het RIVM meldde gisteren dat het aantal coronabesmettingen landelijk verder verdubbeld is, terwijl het aantal mensen dat zich liet testen afnam. Premier Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge geven morgenavond voor het eerst in zes weken een persconferentie over de situatie. Daarin zullen ze de algemene situatie duiden, inzoomen op de situatie in bepaalde regio's en zo nodig aanvullende, regionaal ondersteunende, maatregelen aankondigen.

In Rotterdam en Amsterdam geldt sinds vandaag een mondkapjesplicht in drukke gebieden in de stadscentra.

Laat je reactie achter