advertentie VEMO Lease top

wos

Aardbeien populair in eigen land

Nederlandse aardbeien zijn in trek. De productie is sinds 2010 bijna verdubbeld, tot een record van 78 miljoen kilo vorig jaar.

Die stijging komt vooral doordat er steeds meer aardbeien worden geteeld in kassen en in plastic tunnels.

Ook in onze regio worden op meerdere locaties aardbeien geteeld. Bijvoorbeeld bij De Westlandse Aardbei in 's-Gravenzande. "Het zachtfruit zit in een stijgende lijn als het gaat om wat er door consumenten gegeten wordt", zegt kweker Sandra Huysman. "Ik denk dat het virusverhaal dat ook bevordert. Mensen zijn meer met gezondheid bezig, meer bewuster bezig met lekker eten."
 
Het bedrijf wil consumenten ook meer een kijkje geven in de keuken. "Wat doen we hier, waar komt het product vandaan, wie is de teler? Dat willen we hier duidelijk maken. En ook wij hebben natuurlijk mooie vruchten en ook minder mooie vruchten. En van die minder mooie vruchten maken we ook weer andere producten."

Het tuinbouwbedrijf heeft automaten buiten staan, waar mensen de aardbeien kunnen kopen. Soms zelfs van buiten de regio. Als onze verslaggever mensen aanspreekt, is er bijvoorbeeld iemand uit Ypenburg aanwezig. Deze teelt loopt van april tot en met juni, daarna zijn de aardbeien er in september weer een paar maanden.

Laat je reactie achter