advertentie KBITE

Signbiblio

Acht nieuwe coronabesmettingen in regio

De afgelopen 24 uur zijn in onze regio acht nieuwe coronabesmettingen geconstateerd.

Dat is het hoogste aantal op één dag sinds 30 april (ook acht nieuwe besmettingen), toen Nederland nog midden in de golf zat, maar nog niet iedereen kon worden getest.

Uit de nieuwste RIVM-cijfers blijkt dat 2 inwoners van Westland, 2 van Midden-Delfland en liefst 4 mensen uit Maassluis een positieve test hebben afgelegd. De stijging in Maassluis (waar gisteren en eergisteren respectievelijk 3 en 2 nieuwe besmettingen werden gemeten) heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met de corona-uitbraak in verzorgingshuis de Tweemaster. Daar zouden in totaal 13 personen zijn besmet, al zijn die nog niet allemaal in de cijfers terug te zien.

Het aantal mensen uit onze regio dat sinds de uitbraak van het virus positief is getest, staat nu op 380. In Westland gaat het om 282 gevallen, in Maassluis zijn in totaal 75 coronabesmettingen bekend en in Midden-Delfland 23. Omdat niet iedereen zich vanaf het begin kon laten testen, ligt het werkelijk aantal besmettingen een stuk hoger.

Het aantal mensen dat zich vanwege corona in het ziekenhuis heeft laten opnemen, is al meer dan een maand niet meer toegenomen en staat op 81 (Westland: 57, Maassluis: 20, Midden-Delfland: 4). Er zijn 30 Westlanders en 4 Maassluizers overleden, nadat ze eerder positief waren getest.

Sinds 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen. Sindsdien zijn 38 regiogenoten positief getest. Het RIVM noemt het overigens aannemelijk dat nog altijd niet alle Covid-19-patiënten daadwerkelijk worden getest.

Laat je reactie achter