advertentie VEMO Lease top

Achtste aflevering 'Van Faalhaas Naar Eindbaas': Hotel en restaurant Hoek van Holland

Een soap over restaurant Mijn Torpedoloods en hotels Mijn Badhuis en Hotel America in Hoek van Holland, hij zou er zomaar kunnen komen. Tenminste, als het aan eigenaresse Linda Geers ligt, zo vertelt ze in de WOS-podcast Van Faalhaas Naar Eindbaas.

De Hoekse werd op haar 22e eigenaresse van de geveilde torpedoloods en begon daar samen met haar ouders een horecazaak. “Wat ik zo gaaf vind aan deze sector is dat je mensen een unieke ervaring kunt geven. Een colaatje kunnen ze thuis ook wel drinken, maar het gaat om de experience die wij je geven. Ik kan er met mijn team voor zorgen dat iemand een onwijs mooie bruiloft heeft en de volgende dag staan we met z’n allen te dansen op een schoolfeest wat bij ons gehouden wordt.”

Linda voelt zich helemaal thuis in de horeca en ziet meer kansen: een hotel. “Passagiers die met de Stena Line aankwamen, vroegen vaak of er nog een kamer in de buurt beschikbaar was en daarom hebben we hotel Mijn Badhuis laten bouwen zodat we ook die mensen konden helpen.” Al vrij snel kwam er een tweede hotel bij, Hotel America. Alleen moest daar flink wat aan gebeuren omdat de gasten die daar kwamen niet helemaal haar doelgroep waren. “Ik heb echt de gekste dingen gezien in die zaak, van wapens tot prostitutie, allemaal dingen waarvan ik me afvroeg of het echt gebeurde, maar m’n ogen bedrogen me niet. Uiteindelijk is dat hotel ook meerdere weken dicht geweest om het te verbouwen en het ging met een andere look and feel weer open. Wat mij betreft kan daar ook echt een goeie soap over gemaakt worden. Trouwens ook over hoe het nu gaat, het is wat minder dramatisch maar er gebeurt altijd wel iets leuks of geks.”

Een nadeel van het hebben van een restaurant is dat je nooit meer als ‘normale gast’ naar een andere horecazaak kunt, aldus Linda. “Je bent altijd bezig met vergelijken, hoe doen ze het hier en wat hebben ze hier voor unieks? Ik zou ook dolgraag undercover in m’n eigen bedrijf willen om te kijken wat er nog beter kan, om het eens vanuit een andere hoek te bekijken.”

Hoe Linda het overzicht houdt met zoveel lopende projecten en hoe ze rust vindt in deze normaal gesproken hectische branche, hoor je in de podcast Van Faalhaas Naar Eindbaas.

Laat je reactie achter