advertentie KBITE

Google Streetview

'Achttien huurwoningen op Albert Heijn in Schipluiden'

De eigenaar van de Albert Heijn in Schipluiden bekijkt of het mogelijk is om achttien huurappartementen op de winkel te vestigen. Dat meldt wethouder Wendy Renzen aan de gemeenteraad.

Het zou gaan om twaalf appartementen in de middeldure huur en zes in de sociale huur. Daarnaast wordt in samenspraak met Ahold, het moederbedrijf van Albert Heijn, gekeken naar verdere vernieuwing van de winkel. Daarmee wordt de functie van supermarkt ook voor de toekomst beter gewaarborgd.

Dat er plannen zijn voor woningbouw op deze locatie was al bekend. Die ontwikkeling past binnen het Centrumplan van Schipluiden. In dat plan zijn ook 27 hofjeswoningen voorzien op de plek waar nu een kas staat: Hof van Keenenburg. Daarnaast worden boven in het voormalige Rabobankpand twee woningen gerealiseerd. Verder zijn er ideeën voor woningen in het jeugdhuis aan de Keenenburgweg 9.
In totaal gaat het om 50 tot 55 woningen, waarvan de 27 hofjeswoningen in de vrije- en sociale huursector vallen.

Wethouder Renzen zei eerder dit jaar, tijdens een commissievergadering, te hopen dat de eerste paal bij Hof van Keenenburg volgend jaar de grond in gaat. Of dat gaat lukken, is nog niet duidelijk. Wel is de verwachting dat in het eerste kwartaal van 2021 een vergunning wordt aangevraagd.

Laat je reactie achter