advertentie Schoon Westland top

Mandy Mulder (links) met Anneloes van Veen. Watersportverbond

Aftellen tot Tokio: Zilveren medaille Mandy Mulder pronkt in woonkamer

Vrijdag is in Tokio de openingsceremonie van de 29ste editie van de Olympische Zomerspelen. Bij de WOS blikken we dagelijks met oud-Olympiagangers uit onze regio vooruit. Vandaag: Mandy Mulder.

De Poeldijkse Mandy Mulder deed twee keer mee aan het grootste sportevenement van de wereld: in 2008 (Peking) zeilde ze met Annemieke Bes en Merel Witteveen naar het Olympisch zilver in de Yngling-klasse. Acht jaar later (Rio) nam ze met Coen de Koning deel, in de Nacra 17-klasse. Toen bleek een medaille niet haalbaar. Ondanks dat ze er nu niet bij is, kijkt Mulder uit naar de Spelen van dit jaar. "Ik geniet enorm van de wedstrijden, sowieso altijd van sportwedstrijden", zegt ze in het WOS-radioprogramma Doens Wordt Wakker. "Ik krijg er altijd kippenvel van als ik mensen wedstrijden zie winnen of juist verliezen, de emoties die daarbij komen kijken. Ik heb het zelf ook allemaal meegemaakt. Ik vind het hartstikke mooi om daar nu ook weer naar te kijken."

Mulder deed, samen met de Naaldwijkse Anneloes van Veen, nog een poging om zich te kwalificeren voor Tokio. Dat lukte niet, maar daar kan de Westlandse inmiddels goed mee leven. "Ik merk dat het vuurtje niet meer sterk genoeg was, dat het mooi geweest was. Het was een goed moment om te realiseren dat het eindig is. Je moet er veel voor laten. Voor mij was het klaar. Ik geniet nu heel erg van de rest van het leven en kijk met heel veel plezier terug op die periode."

Beluister het volledige gesprek met Mandy Mulder:

Mulder volgt het zeilen nog altijd op de voet, maar gaat zeker ook naar andere sporten kijken. "Ik ben heel erg benieuwd naar alle nieuwe sporten: het surfen, het skaten. Ik kijk ook uit naar het fietsen, ik ben zelf ook gaan mountainbiken. Ik heb genoeg wedstrijden voor de boeg waar ik voor ga zitten."

"Ik denk dat de zeilers het heel goed gaan doen", vervolgt de Poeldijkse. "Daar juich ik ook het hardst voor. Zij kunnen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de zwemmers, ook maar één medaille halen."

En haar eigen zilveren medaille van Peking, waar bewaart Mulder die? "Die heeft een aantal jaar ergens opgeborgen gelegen, maar nu ik echt gestopt ben, ben ik er extra trots op. Hij ligt te pronken in de woonkamer."

Laat je reactie achter