advertentie VEMO Lease top

Afvalzakken aan lantaarnpaal in Westland: 'Het is geen gezicht'

De nieuwe manier van afval aanbieden in Westland kan op weinig enthousiasme in De Lier rekenen. "Ik deed de gordijnen open, het is achterbuurt-achtig."

Het dorp had maandag de primeur met afvalzakken die aan een lantaarnpaal aangeboden kunnen worden. Ook is het mogelijk om de zakken in een centrale verzamelcontainer te gooien, die her en der zijn neergezet.

Door plastic, blik en drinkpakken (pbd-afval) voortaan apart in te zamelen, wil Westland inwoners motiveren het afval meer te scheiden. Daardoor wordt de grijze bak voor het restafval nog maar eens in de drie weken geleegd. Voor de zakken met pbd-afval rijdt de vuilniswagen iedere twee weken langs.

Met het scheiden van afval an sich hebben de inwoners geen moeite, maar vooral de manier waarop het aangeboden wordt roept ergernis op. "Een walgelijk gezicht als je door het dorp heen rijdt met die zakken eraan", laat een voorbijganger weten.

Toch heeft niet iedereen moeite met de nieuwe manier van afval aanbieden. "Een goed idee", zegt een man in de Hoofdstraat. Wel is hij bang voor ongedierte als de zakken te lang blijven hangen. Bovendien zijn er ook al foto's bekend van overvolle pbd-afvalcontainers. 

Tekst gaat verder onder de tweets.

Gisteren was dus De Lier aan de beurt. Later deze week volgen de kernen Heenweg en 's-Gravenzande. De bedoeling is dat uiteindelijk de hele gemeente Westland voor het einde van dit jaar is overgestapt op de nieuwe afvalinzamelmethode.

De gemeente Westland vindt het nu nog te vroeg om te reageren op alle opmerkingen en komt volgende week met een reactie op het nieuwe afvalbeleid.

Laat je reactie achter