advertentie Boekestijn

Alle genomineerden MKB Ondernemersprijs halen alvast prijs binnen

De drie genomineerden van de MKB Westport Notarissen Ondernemersprijs 2020 hebben vandaag alvast een themaprijs ontvangen.

Big Green Egg Europe uit De Lier is winnaar in de categorie 'Strategisch Ondernemerschap'. Juryvoorzitter Lars Boellaard licht toe: "Wessel Buddingh' en zijn team hebben strategisch goede stappen gezet, dat blijkt uit de snelle groei van het bedrijf. Ook zie je dat er aan het begin van de coronacrisis durf is getoond; er is direct een mega-order geplaatst in Amerika. Dat is strategisch ondernemen."

Buitelaar Metaal uit De Lier is winnaar in de categorie 'Creatief Ondernemerschap'. "Richard Buitelaar en Dennis van Mil lopen over van de creativiteit, er wordt bij elke nieuwe aanvraag meegedacht met de klant. Er ligt niets kant en klaar in het schap. In de klantenkring zitten bijvoorbeeld Gemeente Westland en Restaurant de Wollebrand, maar ook Jumbo en Ben & Jerry’s", zegt Boellaard.

Het Haar- & huidinstituut Westland uit Poeldijk is winnaar in de categorie 'Meest onderscheidend in de branche'. Boellaard geeft uitleg: "Kitty Verhagen-van Zijl is ooit begonnen als kapster en geraakte geïnteresseerd in problemen rondom de hoofdhuid en haaruitval. Het werd het begin van een prachtig instituut waarin klanten centraal staan en weer zelfverzekerd de deur uitgaan. Nu wordt er gewerkt met een team van elf mensen en komen klanten uit heel Europa naar Poeldijk."

Morgen wordt bekendgemaakt wie van de drie er met de hoofdprijs vandoor zal gaan. Vanwege de coronamaatregelen is een kleine afvaardiging van de jury op bezoek gegaan bij de drie bedrijven; juryvoorzitter Lars Boellaard en MKB Westland-voorzitter Shirley Schelkers trokken samen door Westland met een cameraploeg van de WOS. De bekendmaking is morgenavond na het nieuws van 19.00 uur te zien bij de WOS.

Laat je reactie achter