advertentie VEMO Lease top

WOS

Alternatieven voor hellingbaan worden nader onderzocht

Wethouder Abee van de gemeente Westland wil meer alternatieven bekijken voor een hellingbaan bij Molenslag in Monster.

Dat zei de wethouder in reactie op een motie van D66 waarin hem wordt gevraagd een groot onderzoek te starten naar de meest optimale manier van bevoorrading van de strandpaviljoens bij Molenslag. Daarbij wordt onder meer gedacht aan een verkenning naar alsnog de aanleg van een hellingbaan, het inzetten van een vrachtdrone en de installatie van een goederenlift.

Momenteel worden de strandtenten via het fietspad bevoorraad. Abee schreef eerder in een memo aan de raad dat er al 279.000 euro is gereserveerd voor de hellingbaan en dat de uitvoering van de werkzaamheden in de planning voor 2022 is opgenomen, maar dat dit veel vertraging oploopt, omdat de aanvraag van vergunningen voor de baan in een Natura 2000-gebied minstens 34 weken gaat duren. 

In zijn memo schreef Abee dat hij vrachtdrones als een optie ziet. Met deze nieuwe wijze van goederentransport kan 200 tot 300 kilo worden vervoerd en een drone kan vanaf elke locatie opstijgen. Volgens Ulbe Spaans (GroenLinks) kan dat niet bij Molenslag vanwege de geldende geluidsregels in het natuurgebied. "Een vrachtdrone voor Westland is prima, maar niet voor Molenslag", zei Spaans. 

"Linksom of rechtsom moet er een oplossing komen", reageerde Abee. Hij overweegt daarbij ook bedrijven mee te laten denken over innovatieve oplossingen. Het idee achter de motie was volgens D66-voorman Benjamin Hofland ook dat er een oplossing moet komen en daar waren veel fracties het mee eens, al ziet Peter Duijsens (Westland Verstandig) meer iets in terug naar vroeger toen de vrachtwagens niet doorreden tot de strandtent, maar de goederen bij een andere strandopgang afgaven en ze per personenauto verder werden gebracht.

"Ik heb de meningen gehoord en wil graag nog wat schaven aan mijn motie om naar een punt van een oplossing te komen", aldus Hofland.

Laat je reactie achter