advertentie VEMO Lease top

Inzet parate peloton 's middags bij de Tuindersweg. 112 Maassluis

Arends had geen weet van vernielingen in Maasdijk

Burgemeester Bouke Arends van de gemeente Westland had rondom de jaarwisseling geen weet van de vernielingen die in Maasdijk zijn gepleegd.

Dat stelt hij in een interview voor de WOS-camera, waarin hij reageert op vragen die leven bij de Buurtpreventie in Maasdijk. "Waarom heeft de burgemeester ’s middags wel een charge laten uitvoeren en het ’s avonds op z’n beloop gelaten?", liet voorzitter Pim de Koning desgevraagd weten.

Het niet-ingrijpen gaf de jongeren volgens hem een vrijbrief om de hele avond en de nacht te rellen, Hij roept herinneringen op aan een vroegere reputatie van deze kern. "In de jaren tachtig was het ook heel erg in Maasdijk. Dat is toen netjes ingekrompen en afgedempt. We willen dat beslist niet terug hebben in ons dorp", aldus De Koning.

 Burgemeester Arends zegt dat de politie in die omstandigheden zelf een inschatting moet maken van wat haar te doen staat. Als dit op een willekeurige avond in het jaar zou zijn gebeurd, dan is het volgens hem onvermijdelijk dat de burgemeester daarover wordt geïnformeerd. "Maar op de oudejaarsavond is dat gewoon niet te doen, omdat de intensiteit van de handelingen zodanig is, dat je daar geen tijd voor hebt", verklaart Arends.

Wendy van de Spijker, een van de teamchefs van politiebureau Westland, vult aan: "We zijn er in de nieuwjaarsnacht geweest; zonder in het uniform te zijn, om in de gaten te houden wat er gebeurt en om het te blijven controleren. En op het moment dat het kon, zijn we met meerdere eenheden ter plaatse gegaan en hebben we alles beëindigd."
 Getuigen van vernielingen worden opgeroepen om daar melding van te doen bij de politie. "Dat kan ook anoniem", onderstreept de teamchef.

Laat je reactie achter