advertentie KBITE

Arends: ‘Het komt goed met de stembureaus’

Er zullen tijdens de komende Tweede Kamerverkiezing voldoende stembureaus in Westland zijn, aldus burgemeester Bouke Arends.

De gemeente komt daarmee tegemoet aan een uitgesproken wens van de gemeenteraad om toch in alle elf kernen een stembureau te hebben op de extra stemdagen die er dit jaar wegens de coronasituatie zullen zijn.

In veel gemeenten is de mogelijkheid om naar een stembureau te gaan niet beperkt tot woensdag 17 maart, maar ook al op 15 en 16 maart. Op woensdag zullen er in totaal 63 stembureaus zijn en op maandag en dinsdag 11, in elke kern één.

In november had Arends er een hard hoofd in of de wens van de gemeenteraad haalbaar zou zijn. Hij veronderstelde dat er een stuk of 8 konden zijn, maar eerder vandaag kon hij de gewenste 11 bureaus toezeggen, mede omdat er voldoende mannen en vrouwen blijken te zijn om die bureaus drie dagen lang te bemensen.

Risicogroepen
Stemmen op maandag en dinsdag is in eerste instantie gericht op de ouderen en andere mensen uit zogeheten risicogroepen, zodat zij rustig kunnen stemmen, maar niemand zal worden geweigerd.

In de afgelopen reeks van jaren waren er naar verhouding veel stembureaus in verzorgings- en/of verpleeghuizen, maar dat zal dit jaar niet gebeuren vanwege de grote coronarisico’s die daar over het algemeen bestaan. Wel wordt er naar gestreefd om enkele mobiele stembureaus in te zetten, die gedurende enkele uren nabij zo’n locatie te vinden zullen zijn.

De elf stembureaus die op alle drie dagen geopend zullen zijn, bevinden zich op de volgende locaties:
’s-Gravenzande, zalencentrum De Kiem;
Heenweg, basisschool De Kameleon;
Ter Heijde, dorpshuis Het Vrondel;
Honselersdijk, zalencentrum Hemelsblauw;
Kwintsheul, dorpshuis Kastanjehof;
De Lier, Partycentrum ’t Centrum;
Maasdijk, Dorpskerk;
Monster, De Haven;
Naaldwijk, gemeentehuis Verdilaan;
Poeldijk, Vrienden Partycentrum;
Wateringen, voormalig gemeentehuis.

Laat je reactie achter