advertentie Schoon Westland top

Arjans motorzaak groeit als kool

Arjan Oosterveer uit 's-Gravenzande is nu 12,5 jaar ondernemer en heeft één van de grootste motorzaken van Nederland.

Hij begon in een klein schuurtje met één motorfiets en nu zit hij in een loods van 1500 m2 met meer dan 200 motoren. Toen Arjan zelf op jonge leeftijd een motor wilde kopen met een paar duizend gulden op zak, kon hij maar moeilijk slagen. Hij dacht: "dat moet anders kunnen".

Na de kleine schuur kwam hij in Naaldwijk terecht, maar ook dat werd snel te klein. Samen met zijn vrouw liep hij regelmatig over bedrijventerrein Teylingen in 's-Gravenzande en droomde weg bij het pand waarin hij nu is gevestigd.

Klantenkring

Hoewel zijn zaak Amt Motors in 's-Gravenzande is gevestigd, komen zijn klanten veelal niet uit de buurt. "Ze komen echt overal vandaag", zegt Oosterveer. De Westlander is over het algemeen zuinig als het om onderhoud gaat. Klanten willen niet te veel betalen. Volgens Arjan is onderhoud, net als bij auto's, belangrijk voor de veiligheid. 

 Coronacrisis

Even leek het erop dat de coronacrisis voor een grote rem op de groei van zijn onderneming zou zorgen, maar na een flinke dip, groeide hij opnieuw. Veel mensen kochten luxe dingen zoals boten, caravans en motoren. Voor de komende jaren is het vinden van personeel een groot probleem, maar Arjan hoopt dat dit niet zijn verdere ontwikkeling zal tegengaan.

Laat je reactie achter