advertentie Boekestijn

Archieffoto Roompot

Asselman vertrekt bij Metec en hoopt op nieuwe kans in profpeloton

De Westlandse wielrenner Jesper Asselman vertrekt na één jaar bij de ploeg Metec-TKH.

De 30-jarige Wateringer kwam daar vorig jaar terecht nadat het avontuur bij profploeg Roompot was gestopt, omdat de hoofdsponsor zich terugtrok en er geen partij voor terugkwam.

Asselman deed daarom bewust een stapje terug, in de hoop er in 2021 weer een omhoog te kunnen maken. Door de uitbraak van het coronavirus is de situatie in het profpeloton echter een stuk onzekerder geworden. Desondanks houdt Asselman, die tegenwoordig in Gelderland woont, nog hoop. "Afgelopen jaren ben ik altijd progressie blijven boeken en er zitten nog heel wat goede jaren in, dus ik kan ongetwijfeld nog van waarde zijn voor een profploeg", laat de renner weten aan de WOS.

Ondertussen oriënteert Asselman zich ook op een leven na het wielrennen. Zo is hij een deeltijdopleiding Fysiotherapie begonnen. "In eerste instantie om dat te combineren met het profwielrennen, al ben ik mij ervan bewust dat dit een heel lastig verhaal gaat worden in de huidige situatie. Mocht dit niet lukken, dan hoop ik op een andere manier van waarde te kunnen zijn in de sport."

Roompot

Asselman maakte zijn eerste meters op serieus niveau in 2009 bij Van Vliet-EBH Elshof en kwam in 2011 bij het continentale team van de Rabobank terecht. Na tussenstops bij Raiko Stölting (één jaar) en Metec (twee jaar) stapte hij in 2015 over naar het professionele Roompot. In dat jaar reed hij twee dagen in de leiderstrui in de Eneco Tour. Later won Asselman ook de Ronde van Drenthe en een etappe in de Ronde van Yorkshire. Nadat Roompot eind vorig jaar ophield te bestaan, keerde hij terug bij Metec.

Asselman was ook actief op de baan. Zo won hij bij het NK in 2013 goud op het onderdeel scratch en was hij in 2015 de beste achter de derny.

Sportpresentator Kees van den Bos in gesprek met Jesper Asselman op WOS Radio: 

Laat je reactie achter