advertentie TipTop

Auto's bekrast in Naaldwijk: 'Je moet wel een malloot zijn om dit te doen'

Zeker vijf auto’s in Naaldwijk zijn de afgelopen weken bekrast, waarschijnlijk met een sleutel.

Alle auto’s stonden op het parkeerpleintje aan de Van Deursenstraat. In de straat denken bewoners dat niet alleen zij slachtoffer zijn geworden, maar waarschijnlijk ook bezoekers van de nabijgelegen supermarkt die hun auto daar hebben geparkeerd.

"Ja, je moet wel een malloot zijn om dit te doen," zegt een bewoner die anoniem wil blijven omdat hij niet nog een keer krassen op zijn auto wil. "Ik heb duizend tot 1.500 euro schade. Zoveel kost het om een hele zijkant opnieuw te spuiten," aldus de bewoner.

De schade is ook niet verzekerd: "Het valt onder vernieling, dus het gaat van mijn eigen risico af." Wie er achter de vernielingen zit weet hij niet. "Het is door de week gebeurd, dus het is geen uitgaanspubliek geweest. Maar het was ook niet iemand die alleen maar is langsgelopen. Bij een van de buren hebben ze zich uitgeleefd met krullen op de deuren."
 
De bewoner hoopt dat het helpt als er aandacht is voor het vandalisme. "Misschien gaan mensen beter opletten of ze iemand tussen auto’s zien die zich verdacht gedraagt." De politie bevestigt dat er de afgelopen dagen twee aangiftes zijn gedaan door bewoners van de Van Deursenstraat.
 
Vier jaar geleden werd Westland geteisterd door een bandenprikker. Die wist 300 autobanden lek te steken voor hij werd gepakt.

Laat je reactie achter