advertentie Schoon Westland top

WOS

Babette Zwinkels speelt in uitverkocht theater De Naald

Drie jaar geleden alweer trad Babette Zwinkels voor het eerst op in theater De Naald in Naaldwijk. In haar eentje, met haar gitaar.

Volgende week woensdag staat ze er weer, in een uitverkochte Rabozaal. Met band en eigen nummers van haar debuutalbum dat morgen uitkomt: 'Zie jij'. De 's-Gravenzandse won vorig jaar de landelijke wedstrijd Kunstbende. Als prijs mocht ze de studio in.

"Ik durfde hiervoor nooit echt dingen op te nemen, omdat ik het moeilijk vond om mezelf terug te horen. Kunstbende was een beetje een zetje, dat ik het eigenlijk wel moest doen", vertelt de zangeres. "Maar het ging beter dan gedacht. Ik begeleid mezelf altijd met zang en gitaar. Nu hebben we het daar uitgebreid tot een groter en intenser geheel. Het klinkt zoveel voller en hoe ik ook uiteindelijk wil dat het klinkt."

Hoewel de 19-jarige singer-songwriter de afgelopen jaren flink aan de weg heeft getimmerd, is het Naaldwijkse podium niet haar eindstadion. "M'n grote droom is om een eigen theatertour te hebben met meer muzikanten en eigen werk. En ook Franse muziek vind ik heel erg leuk om te zingen."

Laat je reactie achter