advertentie VEMO Lease top

Basisschoolleerlingen maken selfietocht door 's-Gravenzande

Leerkrachten van basisschool De Driekleur in 's-Gravenzande hebben een zogeheten 'Tour du 's-Gravenzande' bedacht om de kinderen meer in beweging te krijgen.

Het is de bedoeling dat de leerlingen op de fiets, skates, step, skateboard of lopend alle hotspots van 's-Gravenzande langsgaan. "We geven natuurlijk online les. Ben je fysiek in de klas, dan doe je ook niet alleen taal, rekenen en spelling, maar probeer je ook het onderwijs op een andere manier aan te bieden", vertelt Yvonne Stolze van basisschool De Driekleur. "We proberen zoveel mogelijk buiten de reguliere lessen, leuke lessen aan te bieden. Dit vonden een collega en ik een leuke manier om te leren."

Bij elke bezienswaardigheid wordt er een selfie gemaakt. Een moderne manier om het dorp beter te leren kennen. "We hebben 25 hotspots uit 's-Gravenzande gevonden en op een lijst gezet", zegt Stolze. "We hebben aan de kinderen en hun ouders gevraagd om die hotspots te zoeken. Maak daar selfie als bewijs. De leukste collages met de gekste foto's kunnen een prijs winnen", voegt ze er aan toe. 

Laat je reactie achter