advertentie KBITE

WOS

Bewoners Arendshorst boos en verdrietig over rigoreuze snoei

De bewoners van de Arendshorst in Honselersdijk waren eerder deze week totaal overvallen door de snoeiwerkzaamheden in hun straat.

De gemeente Westland heeft opdracht gegeven de struiken te snoeien, maar de bewoners wisten van niets. Het ging deels om hun eigen groen. De omwonenden hadden zestien jaar geleden met de gemeente afgesproken zelf struiken te kopen en te planten. Op die manier kijken ze uit op een stukje natuur en wordt hun privacy gewaarborgd. Groot was de verbazing toen de zaag in het groen werd gezet. Een van de bewoners heeft wel geprobeerd de uitvoerder te laten stoppen, maar dat lukte niet.

Het snoeien heeft geleid tot slapeloze nachten, verdriet en boosheid. De bewoners hebben contact opgenomen met de gemeente. Een opzichter is langsgekomen en constateerde volgens een van de bewoners dat er wel rigoreus is gesnoeid.

Het voorval is ook doorgedrongen tot de politiek. Westland Verstandig heeft schriftelijke vragen over de kaalslag gesteld. Om die reden wil de gemeente pas later reageren. 

Laat je reactie achter