advertentie VEMO Lease top

WOS

Bewoners Eikenhof ontsnappen aan drama: 'rookmelder ging af'

Bewoners van de Eikenhof in De Lier maken de balans op na de heftige brand van gisteravond. Over één ding zijn ze het eens: de buurt is aan een ramp ontsnapt.

Het is even voor half acht als er brand uitbreekt op een dak of balkon. De bewoners van het brandadres hebben in eerste instantie niets in de gaten, zij zitten in de woonkamer eronder. Tot opeens het brandalarm afgaat en er metershoge vlammen zichtbaar zijn.

"Je moet eruit, haal de kinderen uit bed!"

• gedupeerde Irma Broersma

Ook buurvrouw Irma is thuis als er brand uitbreekt. "Mijn kleinkinderen zijn op logeren en lagen al te slapen. Ik kom net de douche uitstappen als een buurvrouw in paniek voor de deur staat", vertelt ze geschrokken. Niet veel later staat een tweede buurman aan de deur. "Je moet eruit, haal de kinderen uit bed!"

De brandmelders in de getroffen huurwoningen van Arcade zijn vorig jaar nog vervangen en werken uitstekend. "En toen zagen de buren dat de bovenkant in lichterlaaie stond."

Irma brengt de nacht door bij een buurvrouw. Bewoners van de Rode Buurt, zoals deze woonwijk in De Lier in de volksmond heet, staan altijd voor elkaar klaar. Ook nu. "Altijd, met bakkies koffie, kinderen uit bed halen. Iedereen helpt altijd iedereen in de straat."

De getroffen bewoners worden in eerste instantie ondergebracht in een sporthal, maar de meesten vinden al snel een logeerplek voor de nacht. Slapen doet Irma niet. "Ik heb heel lief bij de buurvrouw geslapen, maar lekker was het niet. Maar dat halen we wel weer in."

Laat je reactie achter