advertentie Boekestijn

Screenshot van beveiligingscamera

Bewoners Oostbuurtseweg zijn radeloos

Bewoners van de Oostbuurtseweg in De Lier voelen zich niet meer veilig in hun woningen.

Dit is het gevolg van tal van incidenten bij meerdere omwonenden. Zo wordt er herhaaldelijk geld gestolen uit bloemenstalletjes, is er ingebroken in een camper van buurtbewoners en worden buurtkinderen hinderlijk gevolgd. De politie is hiervan op de hoogte en surveilleert regelmatig, maar dat neemt de onrust niet weg. De buurtgenoten hebben zelf onderzoek gedaan en kwamen uit bij een groep bewoners op de Oostlaan.

Onlangs werd bij een woninginbraak  de dader op heterdaad betrapt. De politie heeft de man uit de woning gehaald en gearresteerd. De bewoners hebben meerdere keren contact gezocht met de eigenaar van de woning en het daarbij betrokken uitzendbureau. De redactie van de WOS heeft daar bewijs van ingezien.

De wijkagent is op de hoogte van de gevoelens van de bewoners. In een reactie zegt de politie dat sommige incidenten vervelend zijn, maar niet altijd strafbaar. De WOS-redactie heeft ook contact gehad met het betreffende uitzendbureau. Daar worden de door bewoners gemelde voorvallen afgedaan als spookverhalen.

Laat je reactie achter