advertentie VEMO Lease top

Google Streetview

Bewonerscommissie De Vliet tegen heropening recreatieruimte

De bewonerscommissie van seniorencomplex De Vliet in Maassluis is fel gekant tegen de openstelling van de recreatieruimte op 1 juli.

Aan welzijnsorganisatie SeniorenWelzijn en wethouder Bronsveld is een brandbrief gestuurd met daarin een ongevraagd negatief advies. De commissie vraagt zich af wat belangrijker is, de levens van bewoners of de openstelling van de recreatieruimte.

SeniorenWelzijn wil de activiteiten in de recreatieruimte weer langzaam opstarten. Maar de bewonerscommissie is verbijsterd dat daarover geen echt overleg is gepleegd. "De huidige ontwikkeling in De Tweemaster geeft aan hoe groot de risico’s zijn, stel de opening uit!”, aldus de commissie in de brief.

"Maanden beschermen we kwetsbare ouderen in De Vliet tegen corona en nu gaat SW diezelfde kwetsbare ouderen vragen, als vrijwilligers, om andere kwetsbare ouderen te ontvangen in de recreatieruimte, niet alleen bewoners van de Vliet maar ook extern genodigden", aldus bestuurslid Marja Gerkemat. "Sterker nog, die kwetsbare ouderen vrijwilligers moeten de stoelen enz. gaan ontsmetten om een volgende groep mensen weer te ontvangen. Totaal niet wenselijk!”

Op 24 juni heeft de de bewonerscommissie al bij SeniorenWelzijn aangegeven twijfels te hebben bij een openstelling op 1 juli. Maar dat bracht de welzijnsorganisatie niet tot een andere zienswijze. 

Laat je reactie achter