advertentie KBITE

Bij de WOS: documentaire van concert dat niet gegeven kon worden

Vanaf vanavond brengt de WOS een korte documentaire over een concert van Kwekers in de Kunst dat niet gemaakt kon worden.

Het gaat om een zogeheten allerzielenconcert dat voor november 2020 was geprogrammeerd. Echter, als gevolg van de coronamaatregelen kon de voorstelling niet doorgaan.  Toen zich dat probleem tijdens de repetitieperiode aftekende, werd besloten om er een documentaire over te maken.

Deze reportage van bijna 20 minuten geeft een beeld van uitdagingen en worstelingen rondom een muziekproject tijdens de coronapandemie. 'Dat ik je mis' zou een concert worden van liederen, scenes, gedichten en beelden, bij elkaar gehouden door een verbindend thema: de wind en de lucht. Die zijn ongrijpbaar, maar altijd aanwezig.

Kwekers in de kunst was afgelopen jaar aan de slag gegaan met alle voorbereidingen, zoals de online repetities met een groot projectkoor (waar ook veel streekgenoten aan meedoen), repetities met Theaterkoor Dario Fo en solisten, decor etc.
De documentaire laat zien welke energie er ontstaat bij het maken van zo’n concert en geeft een inkijkje in hoeveel werk daarmee gemoeid is. Vanzelfsprekend zit er veel muziek in.

WOS TV, vanaf maandag 5 april na het nieuws van 19.00 uur: documentaire ‘Dat ik je mis’ (Kwekers in de Kunst’).

Laat je reactie achter