advertentie VEMO Lease top

Signbiblio

Bijna 30 miljoen euro uitgekeerd tijdens tweede NOW-regeling

Het Rijk heeft in de afgelopen maanden bijna 30 miljoen euro uitgekeerd aan ondernemers in onze regio die door de coronacrisis in de problemen zijn gekomen.

Dat blijkt uit het register van de tweede NOW-regeling. Deze Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid moet ervoor zorgen dat ondernemers die te maken hebben met flinke omzetverliezen door de coronamaatregelen, toch zoveel mogelijk werknemers kunnen behouden. Werkgevers konden het tweede steunpakket aanvragen voor de maanden juni, juli, augustus en september. In totaal 628 instellingen en bedrijven in onze regio hebben bij elkaar een voorschot van 29.713.281 euro gekregen.

Dat is minder dan de helft van de ruim 80 miljoen euro die tijdens de eerste regeling werd uitgekeerd.

Drie bedrijven ontvingen meer dan een miljoen euro aan steun: Koppert Cress in Monster (1.216.726 euro), Duiker Combustion Engineers in Wateringen (1.194.140 euro) en Business People BV in Poeldijk (1.000.456 euro).

Met ruim 5 miljoen euro werd in Wateringen in totaal het meeste geld uitgekeerd. Naar Schipluiden en Kwintsheul ging het minste geld: in beide plaatsen ongeveer 4,5 ton.

In Den Hoorn werd gemiddeld het hoogste bedrag uitgekeerd. Achttien bedrijven en instellingen kregen gemiddeld meer dan 97.000 euro. Ook in Poeldijk lag het bedrag per ontvanger relatief hoog: daar ontvingen 37 bedrijven en instellingen gemiddeld bijna 89.000 euro. Met een gemiddeld bedrag van ruim 23.000 euro gingen de laagste bedragen naar Naaldwijk en 's-Gravenzande.

Een volledig overzicht van alle bedrijven die geld hebben ontvangen, is te vinden in onderstaand overzicht. De gegevens zijn afkomstig van het UWV.

Inmiddels is er een derde NOW-regeling geopend, voor de maanden oktober, november en december. 

Laat je reactie achter