advertentie VEMO Lease top

Signbiblio

Financiële coronasteun voor bijna een derde van de bedrijven

Bijna een derde van alle bedrijven in Maassluis, Midden-Delfland en Westland heeft vorig jaar gebruik gemaakt van één of meer steunmaatregelen om financiële schade door de coronacrisis te voorkomen.

Dat blijkt uit gegevens die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft verzameld op verzoek van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

In totaal hebben 5.530 bedrijven uit de regio steun gekregen. Daarvan komen 4.250 uit Westland, 805 uit Maassluis en 475 uit Midden-Delfland. Veruit de meeste ondernemers hebben uitstel van belastingbetaling gekregen van de Belastingdienst. Ook van de tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) en de eerste noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW) werd veel gebruik gemaakt.

Bovenstaande grafiek is alleen te zien op de website. Gebruik je de WOS-app? Klik dan hier.

Vooral veel horecabedrijven gebruik hebben gemaakt van de steunmaatregelen: liefst 70 procent van alle horeca-ondernemingen heeft een beroep gedaan op de regelingen. De horeca was het overgrote deel van het jaar dan ook dicht, om daarmee verdere verspreiding van het coronavirus te beperken. In de overige sectoren maakte 'maar' 30 procent van de bedrijven gebruik van een steunmaatregel.

Laat je reactie achter