advertentie Flora College

Facebookpagina Grazend Populair

Hoe schattig is dit? Lammetjes geboren in november!

Schaapsherder Judith Prins keek vreemd op toen zij vorige week aan de Nieuwe Vaart in 's-Gravenzande twee lammetjes zag lopen.

"Ik dacht ineens: 'wat loopt daar nou?'", vertelt de schaapsherder van stichting Grazend Populair. "Daar liepen twee lammetjes, die zomaar onverwachts geboren zijn."

De kudde was enkele maanden geleden ontsnapt, nadat iemand de stroom van het hek had gehaald. Met als gevolg dat de ooien en rammen elkaar onverwachts ontmoeten. "De volgende dag kwamen we er achter, dus we hebben ze meteen uit elkaar gehaald. We hebben de dierenarts meteen gebeld, want we willen niet in november allemaal lammetjes", vertelt Prins.

"De dierenarts had een soort morning-afterpil, dus dat hebben we ze ook allemaal netjes gegeven. Maar bij deze schaap heeft dat waarschijnlijk niet goed gepakt of we hebben niet genoeg gegeven. We kregen dus zeer onverwachts toch twee kleintjes."

De geboorte van de lammetjes is extra speciaal voor de schaapsherder. Begin deze maand werden zestien van haar schapen doodgebeten door honden. De lammetjes zijn dus een welkome verrassing. "Het is van de natuur toch een stimulans om blij te worden en weer door te gaan." De beestjes krijgen dan ook een toepasselijke naam. "We noemen ze Ka en Do. Kado!"

Laat je reactie achter