advertentie VEMO Lease top

V8 Architects

Bom Group bouwt Kascomplex op Floriade

Het Kascomplex is dé plek op de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022, waar de Nederlandse tuinbouw zich zal presenteren aan de wereld.

Kassenbouwbedrijf Bom Group uit Hoek van Holland heeft de opdracht gekregen om het ontwerp van V8 Architects uit Rotterdam te bouwen.

De Floriade wordt van 14 april tot en met 9 oktober 2022 in Almere gehouden. Het kascomplex wordt 170 meter lang en krijgt vijf onderdelen: de Ontvangst, een Hightech Greenhouse, een Belevingskas, een Technology Innovation Centre en een Kasrestaurant. In totaal beslaat het complex een oppervlakte van 10.000 m2.

De uitvoering en inrichting is erop gericht om zowel de bezoekers aan de Floriade als de buitenlandse (handels)delegaties mee te nemen in de innovaties en ontwikkelingen op het gebied van onder andere kringlooplandbouw, klimaatadaptatie, biodiversiteit en voedselvoorziening. De Nederlandse tuinbouw presenteert er ook innovaties en oplossingen voor duurzame en leefbare steden. Er nemen zo'n 40 landen deel aan Floriade Expo om in hun paviljoens te laten zien welke groene oplossingen zij hebben die onze steden leuker, leefbaarder en duurzamer maken.

Laat je reactie achter