advertentie VEMO Lease top

Provincie Zuid-Holland

Bom-Lemstra nieuwe voorzitter Glastuinbouw Nederland

Adri Bom-Lemstra volgt op 1 mei Sjaak van der Tak op als voorzitter van Glastuinbouw Nederland.

De 58-jarige Wateringse is nu nog gedeputeerde bij de provincie Zuid-Holland, een functie die ze sinds 2015 bekleedt. Bij de provincie is ze verantwoordelijk voor de portefeuilles Economie en Innovatie, Land- en Tuinbouw en Gezond en Veilig.

Bom-Lemstra kent de tuinbouwsector goed. Naast gedeputeerde Land- en Tuinbouw is ze voorzitter van Greenport West-Holland, actief in de andere Zuid-Hollandse greenports en stond ze aan de wieg van Greenports Nederland. In haar nieuwe functie wordt ze hét boegbeeld van de Nederlandse glastuinbouw. "De glastuinbouw draagt in het bijzonder bij aan een gezonde en gelukkige samenleving, zowel met haar producten als met de technische innovaties. Ik zie het als mijn taak om de verbinding met onze omgeving te intensiveren, waardoor straks iedereen de glastuinbouw een warm hart toe draagt", aldus Bom-Lemstra, die eerder ook gemeenteraadslid voor het CDA was in Wateringen (1994-2004) en Westland (2004-2009) en hoogheemraad bij het Hoogheemraadschap van Delfland.

Oud-burgemeester van Westland Sjaak van der Tak was tot eind vorig jaar voorzitter van Glastuinbouw Nederland. Hij vertrok per 1 januari 2021 naar LTO Nederland.

Laat je reactie achter