advertentie VEMO Lease top

WOS

Bouw woningen in Het Spectrum op koers

De bouw van 20 appartementen in voormalige basisschool Het Spectrum in Maassluis ligt op koers.

Het gaat om veertien appartementen en zes woningen van twee etages. Dit bouwplan is voornamelijk gericht op starters op de woningmarkt. De appartementen gaan rond de 170.000 euro kosten en de andere woningen rond de twee ton. 

Het monumentale gebouw voldeed niet meer aan de moderne eisen voor een school. Daardoor verhuisde Het Spectrum naar een nieuw onderkomen aan de G.A. Brederolaan, waar het nu De Kindertuin heet. De verhuizing maakt herontwikkeling van het oude pand en de directe omgeving mogelijk. Eerder was het de bedoeling negen woningen te realiseren, maar dat is nu dus veranderd.

Het is de bedoeling dat de veertien appartementen allemaal in het monumentale schoolpand komen. Deze woningen krijgen een oppervlak van zo'n 50 tot 115 m2. De zes beneden-bovenwoningen komen in een nieuw kleinschalig appartementencomplex op de plek van het huidige bijgebouw.

Het parkeerterrein voor de school wordt heringericht tot een groene 'huiskamer' voor bewoners van de wijk. Hier komt ook een speeltuintje. De parkeerplaatsen die wegvallen worden gecompenseerd aan de randen van het Fenacoliusplein en ten zuiden van het appartementencomplex. Hiervoor worden de gymzaal en de noodlokalen gesloopt.

Laat je reactie achter