advertentie Greve

Lucinda Brand opent mountainbikeparcours Hoek van Holland

Tweevoudig Nederlands kampioen veldrijden Lucinda Brand heeft het vernieuwde mountainbikeparcours in Hoek van Holland officieel geopend.

De crossbaan ligt aan de Polderhaakweg en is ongeveer 2 kilometer lang. Een aantal fanatieke mountainbikers uit de buurt nam het initiatief.

"Wij fietsen graag en we wilden dat faciliteren voor mensen die dat ook leuk vinden. Er is in deze hoek eigenlijk weinig tot niets te doen qua fietsen, dus we hebben ons hard gemaakt om dit voor elkaar te krijgen", vertelt Paul Vermeer namens de stichting Mountainbiken Hoek van Holland. "Van de gemeente Rotterdam kregen we een stuk grond aangewezen en we mochten het hier realiseren."

Afgelopen zaterdag is de laatste hand aan het parcours gelegd en sindsdien is er al gebruik van gemaakt. "Dat kun je zien op de fietsapplicatie Strava", aldus Vermeer.

Ook Brand kan het parcours wel waarderen. "Het is een hele leuke baan, heel veel op en af. Er zijn hele korte heuvels waarvoor je techniek nodig hebt om snelheid te houden. Het moet natuurlijk nog een beetje aangroeien en de ondergrond moet wat steviger worden, maar ik kan me wel voorstellen hoe het is, als dat is gebeurd. Dan is het echt een heel leuk parcours."

Laat je reactie achter