advertentie VEMO Lease top

Verpleeghuis De Tweemaster in Maassluis. WOS

Bron corona-uitbraak De Tweemaster nog niet gevonden

De bron van de corona-uitbraak bij verpleeghuis De Tweemaster in Maassluis is nog niet gevonden.

Dat meldt de Argos Zorggroep, waar het tehuis onder valt. Het bron- en contactonderzoek door de GGD is nog niet volledig afgerond, maar het is al wel duidelijk dat de bron van de uitbraak in De Tweemaster vooralsnog niet met zekerheid te achterhalen is. "Het lijkt logisch dat het virus van buitenaf is meegenomen en dit kan op verschillende manieren zijn gebeurd, bijvoorbeeld door bezoek, een vrijwilliger of een medewerker", aldus een woordvoerder van Argos.

Bovendien is er bij nog eens drie medewerkers corona geconstateerd. Daarmee komt het totaal op 32 besmette personen, onder wie 17 bewoners en 15 medewerkers. In de afgelopen week zijn er twee cliënten overleden. Dit aantal is gelijk gebleven.

Er gloort ook hoop voor de medewerkers en bewoners van De Tweemaster, want het grootste gedeelte van het verpleeghuis, inclusief de dagbesteding, kan op dinsdag 7 juli  weer bezocht worden. Drie afdelingen waar bij ofwel corona is geconstateerd bij bewoners ofwel een medewerker blijven voorlopig in quarantaine en dus gesloten. De verwachting is dat deze drie woonzorggroepen op maandag 13 juli ook weer open gaan voor bezoek. Voorwaarde voor de opening is dat er géén nieuwe positieve testuitslagen meer binnenkomen.

Laat je reactie achter