advertentie KBITE

Burgemeester geeft Westlandse drugshandelaren schot voor de boeg

Burgemeester Arends van Westland heeft een last onder dwangsom opgelegd aan twee Westlandse drugshandelaren.

De twee mannen hadden  eind januari in de J.H. van Kinsbergstraat in De Lier meer dan de toegestane gebruikershoeveelheid cocaïne in hun bezit, met als kennelijk doel deze te verhandelen, zo meldt de gemeente.

De motivering voor het optreden van de burgemeester is als volgt: "Op grond van artikel 2:74 van de Algemene plaatselijke verordening (APV) Westland 2019 is het verboden zich op een openbare plaats op te houden om, al dan niet tegen betaling, middelen als bedoeld in de artikelen 2 of 3 van de Opiumwet of daarop lijkende middelen af te leveren, aan te bieden of te verwerven, daarbij behulpzaam te zijn of daarin te bemiddelen."  
 
De personen aan wie de last onder dwangsom is opgelegd moeten een bedrag van 5.000 euro betalen voor iedere keer dat zij het genoemde APV-artikel overtreden. Het maximumbedrag is 20.000 euro. Als daarna opnieuw overtreding plaatsvindt, kan de burgemeester een nieuwe, hogere dwangsom opleggen.

 Aan de bekendmaking wordt nog toegevoegd: "De door de burgemeester opgelegde maatregel staat los van eventuele strafrechtelijke vervolging door het Openbaar Ministerie."

Laat je reactie achter