advertentie KBITE

Gemeente Westland/Thierry Schut

Burgemeester roept Westlandse jongeren op: Verknal het niet tijdens jaarwisseling

Jongeren in Westland hebben deze week een brief van burgemeester Bouke Arends gekregen.

De burgemeester vraagt daarin aandacht voor de manier waarop de oud en nieuw dit jaar wordt gevierd. In de huidige lockdown is er een stuk minder mogelijk dan anders: er mag geen vuurwerk worden afgestoken en er zijn geen feestjes.

Arends zegt te begrijpen dat jongeren een moeilijk jaar achter de rug hebben. En hoewel jongeren over het algemeen minder ziek worden van het coronavirus, vraagt hij ze toch om zich aan de maatregelen te houden. "Doe het voor de mensen die kwetsbaar zijn. Dat kunnen je ouders of opa en oma zijn, maar ook een familielid van een vriend(in) waarvan de gezondheid kwetsbaar is."

In de brief wordt nadrukkelijk gewezen op dingen die wel kunnen. Zo bieden diverse sportverenigingen op oudejaarsdag activiteiten aan en is er een online escaperoom die Westlanders kunnen doen. Verder zijn er rond middernacht diverse online-festivals die als alternatief moeten dienen voor de gebruikelijke feestjes.

Wie toch de straat op gaat en daar rotzooi gaat trappen, hoeft niet te rekenen op genade. Bij vernieling en geweld wordt streng opgetreden. "Bedenk goed dat dit kan leiden tot een strafblad, waarmee je je kansen op een goede baan in de toekomst vergooit."

Laat je reactie achter