advertentie KBITE

Bouke Arends Thierry Schut

Burgemeester Westland erg bezorgd over hoge aantal besmettingen

"Er zijn maar weinig gemeenten in Nederland waar het aantal besmettingen per 100.000 inwoners zo hoog is als in Westland. Dit baart mij grote zorgen."

Dat schrijft burgemeester Bouke Arends van Westland in een brief aan de inwoners van zijn gemeente. Hij vraagt van de Westlanders meer inzet om de verspreiding van het virus tegen te gaan: "Of we het nu leuk vinden of niet, we zullen een tandje bij moeten zetten. Dat is in het belang van ons allemaal."

Thuis
Uit informatie van de GGD blijkt dat de meeste besmettingen het gevolg zijn van contacten binnen de huiselijke kring. Arends stelt dat er nog te veel mensen bij andere mensen in huis komen. "Zolang we daar mee doorgaan, zal het aantal besmettingen niet afnemen", zegt Arends.

De gemeente Westland had tussen 18 november en 1 december van de gehele Veiligheidsregio Haaglanden (met daarin steden als Den Haag, Delft en Zoetermeer) per 100.000 inwoners het hoogste aantal besmettingen, namelijk 617 per 100.000. Ter vergelijking, buurgemeente Den Haag kwam toen uit op 220 besmettingen per 100.000 inwoners. Midden-Delfland zat op 512 en Maassluis (dat behoort tot de regio Rotterdam-Rijnmond) op 430. Ook in de afgelopen week behoorde Westland dagelijks tot de gemeenten met de grootste toename.

Zorg
Burgemeester Arends waarschuwt ervoor dat door het grote aantal besmettingen en de benodigde zorg aan met Covid-19 virus besmette personen er minder personeel overblijft over dat zich bezig kan houden met het verlenen van zorg aan personen met andere ziekten. Behandelingen moeten daarom uitgesteld worden, met alle gevolgen van dien.

Laat je reactie achter