advertentie VEMO Lease top

Bouke Arends Thierry Schut

Burgemeester Westland pleit voor heropening terrassen: 'De nood is hoog'

Burgemeester Bouke Arends van Westland schaart zich achter de oproep om terrassen in de horeca snel weer buiten zetten.

Afgelopen weekend deden de burgemeesters van de vier grote steden deze oproep. Zij zien namelijk liever dat mensen geordend op een terras gaan zitten, in plaats van dicht op elkaar in parken.

Arends is in de pen geklommen en heeft een brief naar demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge en premier Mark Rutte gestuurd, met het verzoek om terrassen te openen. Ook pleit de burgemeester voor versoepelingen voor sportscholen en winkels. "In de brief staat dat ik met enige regelmaat gesprekken heb met ondernemers. Het valt mij op dat de nood hoog is. Niet alleen in economische zin maar ook in geestelijke zin. Mensen kunnen het soms niet meer overzien en snakken er naar dat ze weer open kunnen", legt Arends uit. 

In de brief geeft de burgemeester aan dat het hem opvalt dat besmettingen vooral veroorzaakt worden door contacten tussen mensen in de privésfeer. "Dat is natuurlijk niet heel erg raar als je nergens naar toe mag."  De kans op besmetting in de buitenlucht lijkt volgens Arends veel minder groot: "Er zijn een aantal demonstraties geweest in ons land en daar komt geen beeld naar voren van hogere besmettingen. Dat is voor mij een signaal dat er meer in de buitenlucht kan", aldus Arends. 

Proefevenementen

Op dinsdag 13 april is een volgende persconferentie waarin wordt gezegd wat er na 20 april mogelijk is. Wel worden voor een aantal profvoetbalwedstrijden, festivals, theatervoorstellingen en zakelijke congressen vanaf deze maand proefevenementen gehouden. De eerste proeven zijn aankomend weekend. Mensen die ernaartoe willen, moeten een testbewijs laten zien waaruit blijkt dat ze niet besmet zijn met het coronavirus.

Laat je reactie achter