advertentie KBITE

WOS

Burgemeesters: boa's handhaven op Tweede Pinksterdag

Wie maandag in onze regio de algemeen geldende coronaregels aan zijn laars lapt (zoals de anderhalve meter afstand), riskeert gewoon een boete. Dat blijkt uit navraag van de WOS.

De burgemeesters Haan van Maassluis, Arends van Westland en Rodenburg van Midden-Delfland hebben geen signalen ontvangen dat gemeentelijke handhavers maandag meedoen aan de landelijke actiedag, die door vakbond BOA ACP is aangekondigd. 

Vorige week ontstond grote ophef, toen een filmpje uit IJmuiden opdook waarop te zien was hoe handhavers werden mishandeld door een grote groep jongeren. Daarna laaide opnieuw de discussie op over het beter bewapenen van boa's, zoals een wapenstok.

De Midden-Delflandse burgemeester Arnoud Rodenburg 'kan instemmen met wapening waarmee getraind, zoals een wapenstok', laat hij weten. Goede communicatieve middelen, met een aansluiting op de meldkamer, zijn volgens Rodenburg essentieel voor de handhavers. Burgemeester Edo Haan van Maassluis staat positief tegenover het beter uitrusten van boa's, als ze maar uitgebreid worden getraind. 

Bouke Arends van Westland wil niet zover gaan. Hij zegt dat boa's in Westland nauwelijks te maken hebben met fysiek geweld. Daarom is er volgens hem geen noodzaak voor een wapenstok of pepperspray. Net als in Maassluis zijn Westlandse boa's uitgerust met een bodycam. Die heeft een afschrikkende werking.

Laat je reactie achter