advertentie KBITE

WOS

Buslijn 32 blijft door dorpskern De Lier rijden

Buslijn 32 blijft de haltes in de dorpskern van De Lier aandoen, bevestigt wethouder Pieter Varekamp van de gemeente Westland.

Omdat de busmaatschappijen zich genoodzaakt zien om te bezuinigen, bestond het voornemen om niet langer door De Lier maar alleen nog langs De Lier te rijden. Er zouden dan slechts twee bushaltes zijn aan de Burgemeester Crezeelaan (provinciale weg N223). Dat zou opheffing betekenen van de haltes Sportlaan, Diepenburg en M.A. de Ruyterstraat.

De belangrijkste redenen om van het voornemen af te zien: de tijd en de kosten die gemoeid zijn met de aanleg van bushaltes aan de N223 en de onveiligheid in verband met het oversteken van deze provinciale weg voor de buspassagiers.

De 23 wethouders Mobiliteit van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, onder wie Varekamp namens Westland, hebben woensdag een zogeheten transitieprogramma voor het openbaar vervoer vastgesteld. Het bevat maatregelen om een deel van de financiële tekorten van het OV op te vangen. Dat gebeurt vooral door verlaging van de frequentie van ritten op veel buslijnen, ook op lijn 32.

Laat je reactie achter