advertentie VEMO Lease top

Bussen via eenrichtingsroute door Naaldwijk

De bussen van EBS rijden voortaan via een eenrichtingsroute door Naaldwijk.

Voortaan rijden de buslijnen 30, 32, 34, en 456 vanaf het busstation aan de Verdilaan via de Stokdijkkade, Pijle Tuinenweg en de Middel Broekweg Naaldwijk uit als ze naar respectievelijk Rijswijk, Delft, Maassluis en Schiedam gaan.

Met name het busverkeer op de Middel Broekweg, de Kruisweg en de Verdilaan heeft tot politieke vragen en klachten vanuit de bevolking geleid. Dat heeft ook te maken met het fietsverkeer op de rijbaan en de woningen en scholen langs de busroute. Er werd daarom voorgesteld de bussen via de Stokdijkkade en de Pijle Tuinenweg te laten rijden. 

Hoewel daar ook sprake is van fietsers op de rijweg en er mogelijk verkeersonveilige situaties ontstaan, is aan die wens tegemoetgekomen maar dan wel via een eenrichtingsroute. Vanaf de N213 blijven de bussen over de Kruisweg rijden. Het aantal bussen op de Kruisweg en een deel van de Verdilaan wordt daarmee gehalveerd en de toename van verkeer op de Stokdijkkade en Pijle Tuinenweg is beperkt, zo is de redenering. 

In een memo aan de gemeenteraad schrijft wethouder Varekamp: "Deze routering is gunstiger dan andersom, omdat de bussen meteen op het busstation Verdilaan kunnen halteren zonder eerst nog op het station in de rondte te hoeven rijden." Maar dat is in ieder geval voor de buslijnen die vanaf de Verburchlaan en de Van der Hoevenstraat komen onjuist; die zullen toch echt moeten omkeren om via de Stokdijkkade verder te kunnen rijden.

Laat je reactie achter