advertentie VEMO Lease top

Café De Pynas te koop, eigenaresse in zak en as

Cafe De Pynas aan de 's-Herenstraat in Maasland staat te koop. De eigenaresse is niet meer opgewassen tegen de huidige situatie in de horeca.

Sinds 1983 staat Sylvia Szalai achter de toog van dit eeuwenoude café. Ze heeft mooie jaren meegemaakt, met uitzondering van de crisistijd in 2007 en 2008. Maar de tweede sluiting in oktober vorig jaar nekte de ondernemer. Na de eerste sluiting in het voorjaar van 2020 wist ze al dat ze dit niet nóg een keer zou trekken. "2020 zou een fantastisch jaar worden met veel activiteiten zoals het Songfestival, het WK voetbal en natuurlijk de Olympische Spelen. Maar alles werd anders met alle gevolgen van dien."

Heropening

Sylvia was superblij met de heropening in juni, maar de regels van anderhalve meter en het steeds daarop wijzen was zwaar. Vooral de discussies met gasten. In de eerste periode kreeg De Pynas eenmalig een bedrag, maar de steun in de tweede strenge lockdown is niet genoeg om de zaak open te houden. Alle vaste lasten gaan door terwijl er nagenoeg geen inkomsten zijn.

Ik trek het gewoon niet meer, geestelijk, het is afschuwelijk

• Sylvia Szalai

De keuze om het café te koop te zetten gaf enigszins rust. Ze hoopt dat de nieuwe eigenaar haar lijn doortrekt, "maar daar ga ik niet meer over." Als het De Pynas straks weer open mag, zal ze zeker weer achter de bar gaan staan, want zolang het nog niet verkocht is, gaat ze door. 

Laat je reactie achter